Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.
Hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen myönsi Rieska-Leader ry.

Mikko Ilus laivahallilla 23.7.2008

Kuvassa keskellä Mikko Ilus vaimoineen ja Ansion rakentajia

Laivan suunnittelija DI Mikko Ilus vieraili vaimonsa kanssa laivahallilla tutustumassa Ansion rakentamiseen. Tervehdysten jälkeen ensimmäiset leikilliset kommentit olivat että tekö ihan oikiasti teette sen. Mikko tutustui laivaan ja sen rakenteisiin hyvin tarkasti. Hänen mukaansa kaaret olivat uskomattoman tarkasti linjassa toistensa suhteen. Kylkilankkujen asennuksen yhteydessä tarvitaan korkeintaan pientä hiontaa kaarille kun yleensä puulaivassa siinä vaihessa tarvitaan vielä kirvestä. Kommentti pitää varmasti paikkansa, kaaret on tehty tarkasti ja myös asennettu tarkasti paikoilleen. Kaikesta näki että Mikko Ilus on tosissaan kiinnostunut Ansion rakentamisesta ja mikä ettei, näkeehän hän siinä omien suunnitelmiensa puulaivan rakentamiseksi muuttuvan todeksi. Tänä päivänä uuden puulaivan rakentaminen on hyvin harvinaista herkkua.
Vierailu oli meidänkin kannalta erittäin antoisa. Saimme paljon hyviä neuvoja ja ennenkaikkea henkilökohtaisen kontaktin laivan suunnittelijaan. Tältä pohjalta on hyvä jatkaa eteenpäin.

Samana päivänä saimme viimeistelyä vaille valmiiksi rakennustelineet laivan ympärille joten pääsemme katkaisemaan kaaret oikeaan mittaan ja asentamaan pituusjäykkääjät paikalleen. Ennen pituusjäykkäjien taivuttamista ne vaativat usean tunnin höyrystämistä. Siihen tarvittavan pasun rakentaminen on edennyt mukavasti sillä pasulaatikon elementit alkavat olla valmiit kokoamista varten. Laatikon pituudeksi tulee reilu seitsemän metriä ja sen toinen pää tulee hallin sisälle, joten sata-asteinen lankku saadaan nopeasti laivan kyljelle taivutettavaksi. Tulipesän muuraus ja kuumennusastian asennus valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä.

Kuvia Mikko Iluksen vierailupäivältä 23.07.2008.