Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.
Hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen myönsi Rieska-Leader ry.

Kesäjuhla ja Kalajoki-Valssi 2009

Kuvia laivahallin kesäjuhlista

Mikko Alatalo Kalajoki-Valssi lauluillan vetäjänä laivahallilla ja homma kävi...

Plassin kesäjuhlan 2009 teemana oli Kaljaasi Ansio, jossa esiteltiin laivahanketta. Plassin kylätalolla keitettiin lohisoppaa ja sieltä oli ilmainen taksikuljetus laivahallille. Kuljetuksen järjesti Plassin Taksipalvelu, Ari Östman. Arille suuret kiitokset hankkeemme tukemisesta.
Ilmat eivät oikein suosineet mutta väkeä oli kuitenkin paikalla kiitettävästi ja tunnelma oli lämmin. Illalla pidettiin KALAJOKI-VALSSI lauluilta laivahallilla. Normaalisti lauluilta on järjestetty markkinapaikalla mutta nyt kylmän ilman takia siirsimme tapahtuman laivahallille. Ratkaisu oli oikea ja lauluillassa olikin väkeä lähes tupa täynnä. Mikko Alatalon hieno esitys sopivalla huumorilla maustettuna sai yleisön hyvin mukaan.

Mikko Alatalo oli paikalla jo kuudennen kerran ja oli erittäin kiinnostunut saapumaan paikalle myös jatkossa. Toiveissamme on, että Tuulta Purjeisiin-hankkeelle suotuisat tuulet jatkuvat ja kaljaasi Ansio lasketaan vesille kesällä 2011, jolloin se voisi purjehtimisen ohessa toimia myös KALAJOKI-VALSSI lauluillan esiintymislavana. Tämän onnistuminen vaatii monelta taholta kovaa työtä ja yhteistä tahtoa. Kyläyhdistyksen on jaksettava panostaa vahvasti Ansion rakentamiseen. Kalajoen kaupungilta vaaditaan hyvää yhteistyötä jotta jokisuun ruoppaus saadaan tehtyä. Ilman sitä Ansiolla eikä kohta millään aluksella ole mahdollista saapua Ämmän tai Äijän satamaan, saatikka Plassin rantaan. Kyläyhdistyksen mielestä on myös ehdottoman tärkeää, että Santaholman alueen rannan vaativa suunnittelu ja rakentaminen tehdään kokonaisvaltaisesti Kalajoen kaupungin johdolla. Järkevällä suunnittelulla ja sopivalla panostuksella Kalajokisuu tulee olemaan Kalajoen hieno joellinen portti. Yhdessä Hiekkasärkät, Himanka, Kalla, Plassi, Rahja ja Vasankari sekä kaljaasit Ansio ja Maija luovat kokonaisuuden, joka mahdollistaa pienten perinnealusten, ”Kalajoki Small Ships’ Races”, tapahtuman järjestämisen. Se olisi varmasti yksi Kalajoen kesän suurista yleisötapahtumista.