Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.
Hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen myönsi Rieska-Leader ry.

Helmi- maaliskuu 2009

Kuvia helmi - maaliskuulta 2009.

Lankutus on edennyt

Julkisen rahoituksen osalta helmikuussa tuli lopullinen varmistus eli myönteinen päätös. Tuulta Purjeisiin hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen myönsi Rieska-Leader ry. Paljon kiitoksia tuen myöntäjille.

Viimeksi työt päätettiin siis jakaa kahteen osaan eli osa porukasta tekee laivan kylkilankutusta ja osa tekee kansirakenteita. Ratkaisu on osoittautunut oikeaksi ja työt ovat edenneet erinomaisesti kahdella rintamalla.

Lankutuksen osalta ylhäältä päin laskettuna kymmenes lankkurivi on menossa ja alhaalta päin toinen. Kaikkiaan lankkuja tulee 27 riviä joten puoliväli lähestyy. Lankutuksen on suunniteltu olevan asennettuna toukokuun loppuun mennessä ja näyttää siltä että aikataulussa pysytään.

Kansirakenteiden osalta laivan perän muotoilu on vielä vaatinut työtä ja nyt se alkaa olemaan lähellä lopullista muotoa. Samoin keulasteevin työstämistä on jatkettu ja keulapuomin kiinnitysparru on asennettu paikoilleen.
Reelinkitöttien teko ja asennus on erittäin suuri ja vaativa työ ja se on edennyt erinomaisesti. Töttä-aihiot on tehty liimaamalla yhteen kaksi lehtikuusilankkua. Tötät asennetaan joka toisen kaaren viereen tiukasti kylkilankutuksen ja ylimpien pitkittäisjäykkääjien väliin, joten ne pitää muotoilla alaosastaan vastaavan kaaren kanssa samaan muotoon. Kaikki tötät alkavat olla liimattuna ja suuri osa niistä on jo alustavasti paikoillaan. Lopullisesti ne lukitaan paikoilleen kahdella 32 mm paksulla puutapilla, joille porataan reiät pitkittäisjäykkääjän ja tötän läpi kylkilankkuun asti. Puutappeja tarvitaan reelinkitöttien kiinnittämiseeen lähes sata kappaletta ja vastaava määrä menee vielä kansipalkkien kiinnittämiseen pitkittäisjäykkääjiin. Sorvaamistakin on siis riittänyt ja riittää edelleen.

Nimikko-oikeuksilla tasaisen hyvä kysyntä on jatkunut. Helmikuussa nimikko-oikeuden ovat ostaneet T&A Mämmelä Oy ja Ojan Rauta. Suuret kiitokset heille kuten kaikille muillekin nimikko-oikeuden hankkineille. Näyttää todennäköiseltä että kaikki nimikko-oikeudet saadaan myytyä ja se kyllä osoittaa että Kaljaasi Ansion rakentaminen on koettu tärkeäksi ja sitä halutaan tukea.

Seuraavat nimikko-osat on myyty ja ilman näitä tukijoita laivan rakentaminen ei olisi ollut mahdollista:
1. Kaari 19........ Mauri Tuuna
2. Kaari 18........ Paavo Vihelä ja pojat
3. Kaari 24........ Veikko ja Anni Untinen ja pojat perheineen
4. Keulasteevi..... LÄHIVAKUUTUS
5. Perästeevi...... OSUUSPANKKI
6. Kaari 28........ Ferral Components
7. Kaari 10........ CSW Design LT
8. Kaari 33........ Alho/Sadinmäki
9. Kaari 39........ Turner
10. Kaari 20........ KENSAPUU OY
11. Kaari 04 ....... Aarne Hietala ja pojat
12. Kaari 42........ Jätehuolto P.Pääkkönen Oy ja Väinö Pääkkönen
13. Kaari 35........ Helge ja Helvi Östman, Eija ja Ari Östman
14. Kaari 01........ Kallan kalastajat
15. Kaari 03........ Evelin pojat
16. Kaari 00........ Keskipohjanmaa
17. Kaari 22........ Elon kaari Kauko ja Reijo Ainasoja
18. Kaari 25........ KALAJOEN ROTARYKLUBI
19. Kaari 13........ Tres Amigos Asko Lindvall,Arto Lindvall ja Jarmo Manninen
20. Kaari 15........ Kalajoen teollisuuseristys
21. Kaari 23........ Kuljetus Suvanto Oy
22. Kaari 11........ T&A Mämmelä Oy
23. Kaari 17........ Ojan Rauta