Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.
Hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen myönsi Rieska-Leader ry.

Tuulta Purjeisiin 12.4.2008

Muoto alkaa hahmottua

Yleistä
Hanke on edennyt kiitettävästi viimeisen kahden kuukauden aikana. Laivan muoto alkaa olla jo nähtävissä ja se vaikuttaa todella sulavalta.

Kaarien teko
Kaarten tekoa on jatkettu ahkerasti. Keulan ja perän kaariin tulee niin paljon viisteytystä että puutavaran leveyden säästämiseksi kaaren lankkukerrokset porrastettiin. Näin tehden saatiin lankkujen leveys riittämään. Kaarista on kymmenkunta tekemättä ja näistä puolet on ns. puolikaareja. Näyttää siltä että kaaret ovat valmiina tämän kuun loppuun mennessä.

Kaarten viimeistely ja pystytys
Maaliskuun loppupuolella aloitimme kaarten viimeistelyn ja sovituksen kölin päälle. Viimeistelyssä kaaren alaosaan tehdään 25 mm syvä lovi köliin upotusta varten, kaaret viistetään piirustusten mukaisesti ja ne hiotaan puhtaaksi. Tämän jälkeen kaari pystytetään alustavasti kölin päälle. Tässä yhteydessä tehdään lopullinen sovitus eli kaaren loven syvyys pitää olla kölin uran kanssa samassa linjassa. Samalla tarkistetaan vielä kaarten linjat toisiinsa nähden, ettei ole mitään suurempia virheitä. Ennen kaarien lopullista asennusta ne otetaan vielä pois, asennetaan tarvittavat vahvikkeet ja pultit sekä tervataan huolellisesti kaaren ja kölin liitoskohta. Kölin ja kaaren liitoskohta on useimmiten märkänä joten sen huolellinen kyllästäminen on ensiarvoisen tärkeää. Tämän jälkeen kaaret asennetaan lopullisesti paikoilleen.

Pasutuskattila
Hankkeen metallimiehet valmistivat viimeisen päälle hyvännäköisen pasutuskattilan kylkilankkujen höyrystämistä varten. Siperian lehtikuusilankun taivutus testataan kesän aikana, jonka jälkeen päätetään voidaanko kyljet tehdä siitä kuten on suunniteltu.

Työasut
Mukavat ja edustavat Tuulta Purjeisiin työasut on saatu käyttöön. Tuulta Purjeisiin-hanke kiittää kaikkia työasusta mainospaikan varanneita. Puvuista ei haluttu tilkkutäkkejä joten mainospaikkoja oli hyvin rajoitettu määrä. Kaikki yritykset, joille esitimme mainossopimusta, hyväksyivät esityksen ja laittoivat mainoksen. Kiitämme hyvästä yhteistyöstä puvustamme mainospaikan hankkineita yrityksiä:

Hankkeen tukeminen
Mikäli haluat tukea hankettamme yrityksesi kautta tai yksityisenä henkilönä, se onnistuu hyvin ottamalla yhteyttä hankkeen yhteyshenkilöön (Jorma Untinen puh. 040-5490282).


Kuvissa Tuulta Purjeisiin työasut